STEPS – A journey to the edge of climate change

Steps movie

Een tip van meteoroloog en weerman Reinier van den Berg: momenteel is de prachtige documentaire Steps gratis te zien op Vimeo. Het gaat over de ervaringen van drie Zwitserse ‘extreme snowboarders’ en hun relatie tot het gebergte en de natuur in het Alpengebied.

Zij zijn bezorgd over de klimaatverandering en zoeken naar nieuwe wegen om hun passie voor het snowboarden in harmonie met de Natuur te brengen. Géén verre vliegreizen of motorscooters meer, geen helikopters en kabelbanen maar zo rauw mogelijk en te voet de meest afgelegen pieken verkennen om daar hun passie te beleven.

Indien je haast mocht hebben, spring even naar tijdcode 12:15 en kijk daar een minuut of drie… De volledige film:

Vanaf 16:30 komt prof. Knutti van de ETH in Zürich aan het woord. Later in de film zie je hoe berggids en snowboarder Reto Kestenholz zijn internationale loopbaan heeft opgegeven om een ecologisch houdbare vorm van bergsport te ontwikkelen en de schoonheid van de natuur onder de aandacht te brengen.

De fotografie en de soundtrack zijn heel geslaagd. De documentaire is gratis te bekijken en desgewenst kan je doneren aan de crowdsourcing actie van Reto Kestenholz en ‘Ride Greener’ op de Vimeo pagina.

Meer info: stepsfilm.com

7 Reacties op “STEPS – A journey to the edge of climate change

 1. Dank voor de tip..

  Thijs

  Like

 2. G.J. Smeets

  Ciao Bob,
  dank voor de tip. Inderdaad, prachtige soudtrack en fotografie. En vooral: een treffend memo voor toeristisch consuminderen.

  Like

 3. Hi Thijs, Goff,

  Dank. De soundtrack is goed, alleen het openingsnummer is irritant aangezien ik tinitus heb in één oor.

  Het 2e nummer vanaf 4:00 is The Gardener van Kristian Mattson, de Zweedse Bob Dylan. Mooi wel. 🙂

  Like

 4. G.J. Smeets

  Hey Bob,
  bij mij zit de tinitus al 20 jr. fors in beíde oren. Mijn piep accordeert aardig met die van het openingsnummer : ) Tja, ’t is er altijd en ik heb het destijds opgelost door het te framen / concipiëren analoog aan de *altijd* aanwezige impact op mijn huid door kleding, voorwerpen, beweging etc..

  Like

 5. Grappig dat jullie er over beginnen, ik ben 32 en heb ook al 10 jaar behoorlijke tinnitus… sterkte!

  Thijs

  Like

 6. Lennart van der Linde

  Een schitterende film, Bob, dank!

  Like

 7. Als jullie deze soundtrack leuk vinden, kan je ook live luisteren naar Kristian Mattson (The Tallest Man on Earth) via zijn YouTube Livestream:

  Mattson doet elke vrijdagavond een live concert vanaf zijn laptop, vanuit het kamertje waar-ie in quarantaine zit (zoals wel meer artiesten tijdens de lockdown).

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s