Spelregels

Reacties op mijn blog zijn van harte welkom. Daarbij maakt het niet uit in hoeverre je het met me eens of oneens bent. Wel vraag ik om de volgende spelregels te respecteren, zodat de discussie constructief en interessant blijft:

  • Geen ongefundeerde beschuldigingen van andere (groepen van) mensen
  • Geen beledigend taalgebruik
  • Blijf bij het onderwerp: on-topic
  • Geen eindeloze herhalingen van hetzelfde punt
  • Geen commentaren die als enige functie hebben om anderen te ergeren
  • Geen linkdump: reacties die alleen maar bestaan uit een of meerdere links naar lange of allang weerlegde verhandelingen, blogs of video’s worden verwijderd

Vooralsnog wordt elke reactie meteen geplaatst. Commentaar dat tegen de geest van deze spelregels ingaat zal ik verwijderen (idealiter na eerst een waarschuwing te hebben gegeven). Als gastheer bepaal ik welke reacties wel of niet door de beugel kunnen, maar zeker in drukke tijden staat het eenieder vrij mij te attenderen op reacties die over de scheef gaan. Een aantal mede-bloggers treedt eveneens op als moderator.

Van tijd tot tijd zal ik een “open discussie” post neerzetten waar alle klimaatgerelateerde onderwerpen bediscussieerd kunnen worden. Reacties die als “off-topic” verwijderd zijn van een andere post kunnen op de “open discussie” geplaatst worden (bewaar daartoe je reactie zodat je hem eenvoudig weer kan indienen; ik kan reacties niet simpelweg verplaatsen). In plaats van te blijven hameren op hetzelfde punt of te zitten bekvechten is het soms beter het erover eens te zijn dat je het oneens bent (“agree to disagree”).

Ik ga in eerste instantie uit van de goede bedoelingen van iedereen, dus laat je er vooral niet van weerhouden je in de discussie te mengen!

(updated juni 2013)