AGU Fall Meeting 2013

FM13-logo2

Vandaag begint in San Francisco de jaarlijkse meeting van de American Geophysical Union, een intensief programma van vijf dagen vol lezingen, presentaties en discussiesessies in het Moscone Center. Naast vele bekende namen uit de oceanografie, geofysica, klimaatonderzoek en het planetair onderzoek zijn er ook veel studenten aanwezig – vaak uit Californië maar ook van verder weg. Op RealClimate en Twitter is het te volgen:

AGU 2013 preview and participation
#AGU13 op Twitter
@ClimateOfGavin
@MichaelEMann

Het is nog leuker om een deel ervan live te volgen, en dat kan. De meeste sessies worden ‘live streamed’ (audio en video) en kunnen ook achteraf ‘on-demand’ bekeken worden (t/m 31 december 2013), via:

http://virtualoptions.agu.org

Om aan de virtuele sessies deel te nemen en de presentaties te volgen hoef je geen AGU lid te zijn. De virtuele toegang is gratis mits je de ‘kortingscode’ AGU13 gebruikt. Het registreren blijkt heel simpel en snel te gaan via http://virtualoptions.agu.org waarna je per mail een account ontvangt om in te loggen. Elke ochtend om 17 uur Nederlandse tijd (8:00 AM in San Francisco) beginnen de uitzendingen op 5 ‘live kanalen’:

Agenda met virtuele sessies
Uitgebreid programmaboek

Update 10 december – Inmiddels heeft de AGU ook presentaties van de Fall Meeting op hun youtube kanaal staan: AGU Videos.

Verder is er een ‘blog roll’, een groeiende lijst met bloggers die vanuit de AGU meeting zelf verslag doen: Fall Meeting Blog Roll

Ieder jaar worden er door studenten, promovendi en Post-Docs honderden korte presentaties gemaakt over hun lopende onderzoek op een poster, een makkelijke manier om snel een overzicht te krijgen. Tijdens de AGU meeting kan er langs de posters gewandeld worden en geven de studenten zelf toelichting en uitleg bij het onderzoek. Nieuw is dat je dit jaar ‘live’ op afstand met de studenten kan praten en hen vragen kan stellen (dinsdag en woensdag): Postersessies

Veel plezier!

2 Reacties op “AGU Fall Meeting 2013

  1. Bob, thanx for the tip.

    Like

  2. Hi Goff,

    You are welcome. Ik zie dat Livescience ook een videostream heeft lopen, zojuist gekeken naar de presentatie over komeet ISON. Het volgende praatje gaat over tornado’s:

    http://www.livescience.com/41773-agu-2013-meeting-webcasts.html?cmpid=514647_20131210_15565274

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s